Narazil jsem na pro někoho možná zajímavé letenky z Vídně do Bangkoku, během sezóny je tam hromada termínu (jinak jsou termíny od září) i s rychlými přestupy v Doha. V google flights si stačí hrát s daty. Pro někoho by mohl být i tahák se proletět v Airbusu A380, který je na segmentu DOH - BKK. VIE - DOH je operován dreamlinerem Přikládám random termín pro ukázku letenek :)  .

Vídeň - Bangkok v sezóně za necelých 15k s Qatar Airways

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Můžete ten hladolet upřesnit? Na dlouhých linkách slibují teplá jídla. Láká mně s nimi přímý let kvůli času.

0 Citovat

tak to jidlo je takova mini slichta, asi proto, ze se leti o pulnoci... a na snidani troska vajicek z prasku s dzusem z prasku, to by clovek nemel jist. Ale to nevadi. 9, 5 hodiny pres noc clovek vydrzi s jablickem a aspon se tesi na thajske jidlo :)

0 Citovat

Ad ta A380
Mně se to letadlo prostě líbí, je to prostě kolos. A úplně chápu, že lidi, kteří s ní neletěli, by to chtěli zkusit. 

5 Citovat

Asi k tomu také něco řeknu. Z Austrian jsem měl letos v lednu (VIE-BKK) velmi příjemný pocit. Ano, jídlo nic moc, ale dalo se (s Qatar nesrovnatelné). Ale co musím pochválit? Letušky byly vstřícné, chodili uličkou celou noc a neustále dolévali alko (víno, pivo), nealko, aniž by se jich musel někdo doprošovat. Navíc v kuchyňce samoobsluha (nealko, krekry). Za ten noční let šly uličkou asi 6x. Oproti Lufthanse, na letu zpět, to byl úplně jiný level. Lufthansa byla fakt průšvih (neochota, letušky jsem viděl při vzletu a pak někde nad Tureckem u snídaně, pro pití jsem si musel sám a stejně jsem si připadal, že tu letušku, co si hrála s telefonem, vzadu v kuchyňce otravuji). Qatar za 15tis. je krásná cena.

1 Citovat

P.S. : EMIRATES: tuto aerolinku všichni vychvalují, hlavně z důvodu, jelikož místní "koupáci" nic jiného vetšinou neznají. Netuší, že je EVA, Etihad, Singapur, Thai, atd, nebo minimálně nemají porovnání. Emirates mi "nevoní" (proč, to se blbě popisuje). Já sbírám míle u Star-alliance, takže se musím spokojit s Evou, případně se Singapurci. Letos to bylo naprd s cenami, takže jsem musel v lednu za 16 s Austrian/Lufthansa. 

0 Citovat

Tak řešit množství a kvalitu jidla u nočního letu, když si dnes můžeš dát večeři v salonku před odletem, je poněkud úsměvné. To, že letušky “nespí”, je daleko důležitější. Pitný režim je třeba dodržovat :-)

4 Citovat

Emirates jsou v pohodě.  Ale musí se lítat z Mnichova, aby v letadle nebyli Češi, protože to je pak peklo. Ano, servis už dávno není takový jako před léty, ale na druhou stranu mi přijde, že letušky už nejsou tak nafrněné jako dřív. S Lufthansou souhlas, servis hodně špatný, lepší vždy brát z aliance Austrian nebo Swiss. 

3 Citovat

Čechy v letadle viděti = peklem si projíti aneb sebemrskačství je tady. Ostatní cestující jsou zdá se v pohodě. Angličani (občas ožralí a hluční), Němci (občas hluční a/nebo ožralí), Rusáci (ty člověk naštěstí moc nepotká - někteří se chovali, jako by jim patřilo celé letadlo i s posádkou). Turecká rodina vedle mě kdysi seděla a jak jsem byl rád že po pár hodinách přistáváme.

Myslím že jsou buď příjemní (nebo aspoň normální) a pak nepříjemní cestující, lhostejno odkud pocházejí.

15 Citovat

Niemandosi, ty to bereš vlastní optikou, myslíš si, že každý před odletem využívá salónky a další výhody spojené s vlastnictvím kreditních karet. Já za těch posledních 30 let a zdaleka ne jen na stovkách low cost letů napříč všemi světadíly (možná i přes 1000, budu to muset spočítat až bude čas), jsem salonek využil jen jednou, sice tehdy, když mi ho aerolinka dala navíc, aby mě nenapadlo se s nimi soudit. Bylo to příjemné, ale za cenu 20-30 euro bych do toho za své peníze nešel. Takže mě osobně třeba servis na palubě a co dostanu zajímá. Kolikrát projedou, co je na večeři, snídani. Často se mi to jídlo nechce ani fotit pro trip reporty, protože se to průběžně pořád zhoršuje.

Každý to má jinak.

 Mysli i na obyčejné lidi 😀

6 Citovat

Kdo je obyčejný a kdo neobyčejný člověk?

1 Citovat

Obyčejný člověk je ten, kterého nejde vidět, většinou má hluboko do kapsy. Já zapomněl, takových tady moc nebude, cestování přece jen něco stojí.

6 Citovat

Tak obyčejný člověk si tu kreditku, vzhledem k nastavení požadavků některých bank, dovolit může. 

Kreditku nemá ten, kdo ji z nějakého důvodu nechce, nebo lidé ve finančních problémech. Ti by ale dle mého ty svoje problémy měli spíš řešit a ne létat po světě. Samozřejmě se najdou i takoví, co se do toho dostali nezaviněně.

Jinak let s Austrian není žádný hladolet, takže podobné vzdechy nechápu. Na nočním letu je jedno jídlo a pak lehká snídaně naprosto běžná věc. A jíst se to často nedá i u jiných společností. Qatarci nejsou taky žádný zázrak.  Jak tu bylo zmíněno. Nejlepší společnosti jsou většinou z Asie. 

Nic to nemění na tom, že tato akce je na dnešní dobu fajn. 

 

 

1 Citovat

Tak já třeba kreditku nemám z principu. Nesnáším, když mi někdo něco vnucuje. Pofidérní výhody kreditky mě nezajímají, protože ve výsledku je kreditka jenom vstupenkou k exekuci. Ale jak vidím, tak to nikoho netrápí.

1 Citovat

Malý OT: pokud je kreditka vstupenkou k exekuci, tak pak je vstupenkou k exekuci naprosto všechno. i to, že jedeš MHD (byť se zaplaceným lístkem).

2 Citovat

Nějak nechápu, proč by měla být kreditka vstupenkou k exekuci :-). Člověk je budˇ finančně gramotný a pro toho má kreditka samé výhody, nebo negramotný, a ten se dostane do exekuce i bez kreditky. Chápu ale, že u lidí, co nejsou schopni hospodařit s penězi, není kreditka dobrý nápad. 

A vůbec nechápu, co tím myslíš, že ti někdo něco vnucuje?

Pod pojmem pofiderní výhody myslíš cestovní pojištění pro celou rodinu, pojištění odpovědnosti, storno poplatky, salonky, atd.? No nevím, ale pro někoho kdo má rodinu a hodně cestuje, se tu bavíme hádám o ušetřených desítkách tisíc ročně :-). A i pro často cestujícího jednotlivce to je pořád spousta tisíc. 

 

No myslím, že jsi v tomto úplně mimo, ale nepatří to do toho vlákna.

7 Citovat

@floodland: Kreditku mám roky, využívám cestovní pojištění, salonky, nedávno díky prodloužené záruce (= de facto pojištění ke kreditce) nová TV zdarma, protože původní TV, která byla placená kreditkou, odešla 3 měsíce po zákonné 2 leté záruce a její oprava by stála tolik co koupě nové... Jen ta TV znamenala úsporu ~8000 Kč. Bez kreditky je velmi omezený (někde až prakticky nulový) výběr autopůjčoven.

Nikdo mi nic nevnucoval, o kreditku jsem si zažádal sám, v rámci vedení účtu za ni nic neplatím. Za mě má kreditka jen výhody - tedy pokud člověk ví, jak s ní zacházet...

6 Citovat

Tak jestli je někdo mimo, tak jsi to ty Niemandosi. Nebo máš snad pocit, že to banka dělá z čirého altruismu?

4 Citovat

No když myslíš, že to dělá proto, aby tě dostala do exekuce, tak bohužel není o čem diskutovat 😀

5 Citovat

Člověka s aspoň průměrnou finanční gramotností nemůže žádná kreditka dostat do exekuce. Kdo je schopen fungovat bez dluhů a bez kreditky (tj. neutratí víc, než vydělá), tak ho kreditka nemůže nijak ohrozit.

4 Citovat

Asi bych odlišoval kreditní kartu (Fio, CSOB), kde je stanovený rozumný limit do kterého lze přečerpat (-20k), která nabízí bonusy v podobě salonků, umožní deposit v autopůjčovně, atd., oproti různým "chytrým kartám" například od Home credit, které umožní opakovaně minusově vybírat, až je najednou uživatel minus 154k. A k tomu nabídnou maximálně prodlouženou záruku.

U těch chytrých karet (či jiných líbivých názvů) se člověk bez finanční gramotnosti dostane sakra rychle na nehezké výše splátek.
Klasickou kreditku si lze s trochou rozumu naprosto v pohodě pohlídat.

2 Citovat

Nejste už trošku off topic?

4 Citovat

Karel napsal(a):

Asi bych odlišoval kreditní kartu (Fio, CSOB), kde je stanovený rozumný limit do kterého lze přečerpat (-20k), která nabízí bonusy v podobě salonků, umožní deposit v autopůjčovně, atd., oproti různým "chytrým kartám" například od Home credit, které umožní opakovaně minusově vybírat, až je najednou uživatel minus 154k. A k tomu nabídnou maximálně prodlouženou záruku.

U těch chytrých karet (či jiných líbivých názvů) se člověk bez finanční gramotnosti dostane sakra rychle na nehezké výše splátek.
Klasickou kreditku si lze s trochou rozumu naprosto v pohodě pohlídat.

jen k tomu OT:  to je ale vlastnost jakékoli kreditky, že můžete vybírat do mínusu opakovaně. to, jaký limit si na karte nastavíte / ci o jaký limit si požádáte, je jen na vás. a pokud mám na kreditce v bance limit 150 000, tak se do 150 000 mínusu dostanu i na tom, čemu říkáte "klasická kreditka".

1 Citovat

Kreditka je super, využívám ji roky a ani mě nevadí, že ji musím každý měsíc splácet, což v praxi znamená pár kliků na mobilu.

Samozřejmě, že banky kreditky nabízejí s cílem vydělat a také asi vydělají, ale jak tu už mnozí psali, když člověk ví, jak s ní zacházet, má spoustu výhod....

4 Citovat

Karel napsal(a):

 ...oproti různým "chytrým kartám" například od Home credit, které umožní opakovaně minusově vybírat, až je najednou uživatel minus 154k. A k tomu nabídnou maximálně prodlouženou záruku.
U těch chytrých karet (či jiných líbivých názvů) se člověk bez finanční gramotnosti dostane sakra rychle na nehezké výše splátek.

Pokud nejde vyloženě o krajní nouzi, kdy se a cestách musíte vykoupit ze zajetí kmene lidojedů, tak z kreditky se hotovost nevybírá ... ať už je chytrá (nevím co tím myslíte) či nikoli. Výběry hotovosti se na rozdíl od plateb úročí okamžitě. To je mmch jedno ze základních pravidel bezrizikového používání 

0 Citovat

Pavel Krcho napsal(a):

jen k tomu OT: ..."klasická kreditka".



Máš pravdu, já si vůbec neuvědomil, že doba je jinde a tím pádem i možnost výše "přečerpání" u kreditky.

Já mám na kreditce limit -15000 Kč. Moc ji nepoužívám, je to vlastně zbytek ze studií, kdy jsem ji dostal ke studentskému účtu (který už mám zrušený). Zjevně budu muset zjistit, co mi vlastně nabízí, je to produkt starý víc než 15 let.

0